01

Μηχανικά Συστήματα Στάθμευσης Αυτοκινήτων

02

Ημι-αυτόματα Συστήματα Στάθμευσης Αυτοκινήτων

03

Αυτόματα Συστήματα Στάθμευσης Αυτοκινήτων

04

Πύργοι Έκθεσης Αυτοκινήτων

05

Πλατφόρμες Στάθμευσης Αυτοκινήτων

06

Μηχανικά Συστήματα Στάθμευσης Ποδηλάτων

Συμπιέζουμε τη στάθμευση.

Η εταιρεία «Πρόσειλος» είναι αποκλειστικός διανομέας στην Ελλάδα της Γερμανικής εταιρείας «Wöhr Autoparksysteme GmbH»

Τα Συστήματα Στάθμευσης Αυτοκινήτων

Εμπλέκεστε στην μελέτη και κατασκευή καινούργιων κτιρίων ή στην ανακαίνιση παλαιών?

Αντιμετωπίζετε την πρόκληση να βρείτε τη λύση για περισσότερες θέσεις στάθμευσης για αυτοκίνητα, μηχανές και ποδήλατα?

Εμείς έχουμε μια μεγάλη γκάμα από λύσεις, που θα σας βοηθήσουν σε έναν έξυπνο και τεχνικά πρωτοπόρο σχεδιασμό.

Μέσα από τις ιστοσελίδες μας μπορείτε να δείτε τα έργα που υλοποιήσαμε, αλλά και χρήσιμες λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν και θα σας κατευθύνουν στο δικό σας έργο.

Θα έχετε την ευκαιρία να διαπιστώσετε τα πλεονεκτήματα που έχουν τα μηχανικά συστήματα στάθμευσης σε σχέση με τις συμβατικές θέσεις στάθμευσης. Ιδίως εκεί που δεν υπάρχει χώρος για άλλα οχήματα.

01

Parklifts

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Γερμανικής εταιρείας «Wöhr» ή τον δικτυακό χώρο μας «Autoparking».

Αξιοποιείστε τα στο μέγιστο!

Η σειρά των μηχανικών συστημάτων στάθμευσης αυτοκινήτων, Parklift της Γερμανικής εταιρείας «Wöhr», είναι μηχανικά συστήματα στάθμευσης αυτοκινήτων που δημιουργήθηκαν για να καλύψουν την ανάγκη στάθμευσης των αυτοκινήτων κυρίως σε συμβατικές κατασκευές όπως κατοικίες, πολυκατοικίες κτίρια γραφείων αλλά επίσης μπορούν να εγκατασταθούν σε υπαίθριους σταθμούς στάθμευσης αυτοκίνητων.

Εδράζονται σε επίπεδο έδαφος και ανάλογα με την έκδοση μπορούν να τοποθετηθούν μέσα σε φρεάτια ή στο επίπεδο της κίνησης των αυτοκινήτων, δημιουργώντας ανεξάρτητες ή εξαρτημένες θέσεις.

Η αρχή λειτουργίας τους είναι εξαιρετικά απλή, με δυνατότητα να εξυπηρετήσουν όλες τις διαστάσεις και τα βάρη των αυτοκινήτων, με μεγάλο βαθμό ασφαλείας για τους χρήστες και τα οχήματα.

Αποτελούνται από πλατφόρμες που κινούνται υδραυλικά μόνο κάθετα (πάνω – κάτω), δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μέχρι και τρία (3) επίπεδα στάθμευσης.

Η πρόσβαση των αυτοκινήτων στα μηχανικά συστήματα στάθμευσης είναι δυνατή μόνο από μπροστά.

Το Parklift λειτουργεί με την περιστροφή ενός κλειδιού στον διακόπτη χειρισμού του συστήματος. Ο χρήστης έχει πάντα οπτική επαφή με το
σύστημα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του. Απλά τοποθετώντας το κλειδί και περιστρέφοντάς το αριστερά ή δεξιά, είτε ανυψώνεις είτε κατεβάζεις το σύστημα.

02

CombiLifts

Η σειρά ημι-αυτόματων συστημάτων στάθμευσης αυτοκινήτων, Combilifts της Γερμανικής εταιρείας Wöhr, είναι συστήματα στάθμευσης αυτοκινήτων που εδράζονται σε επίπεδο έδαφος.

Οι σειρές Combilifts έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν ανεξάρτητες θέσεις στάθμευσης με ή χωρίς την βοήθεια φρεατίου.

Η διάταξη του συστήματος είναι εξαιρετικά άνετη για τον χρήστη καθώς ο καθένας μπορεί να εισέλθει και να βγει από αυτό με άνεση  ανά πάσα στιγμή.

Αυτό επιτυγχάνεται καθώς οι πλατφόρμες του πάνω επιπέδου ανεβαίνουν ή κατεβαίνουν κάθετα – υδραυλικά, ενώ οι πλατφόρμες στο επίπεδο της κίνησης μετακινούνται αριστερά ή δεξιά-ηλεκτρομηχανικά.

Πάντα στο επίπεδο της κίνησης των αυτοκινήτων υπάρχει μια κενή θέση.  Με αυτόν τον τρόπο, στον κενό χώρο κατεβαίνουν οι πάνω πλατφόρμες  για να ξεπαρκάρουν τα αντίστοιχα αυτοκίνητα.

Η σειρά Combilift μπορεί να τοποθετηθεί μόνο σε εσωτερικό χώρο.

Είναι ιδανικά για εγκατάσταση σε πολυκατοικίες, κτίρια γραφείων, σταθμούς στάθμευσης αυτοκινήτων, εκθέσεις και ξενοδοχεία.

03

Platforms

Οι πλατφόρμες στάθμευσης της Γερμανικής εταιρείας «Wöhr» είναι συστήματα που είτε βοηθούν τις μανούβρες στον χώρο στάθμευσης είτε δημιουργούν θέσεις στάθμευσης.

Οι πλατφόρμες στάθμευσης προσφέρουν τη βέλτιστη λύση όσον αφορά την αξιοποίηση διαθέσιμων χώρων που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στάθμευση.

Οι πλατφόρμες κινούνται πάνω σε ράγες, πλευρικά, κατά μήκος ή περιστροφικά ώστε οι χρήστες των συμβατικών θέσεων να έχουν πρόσβαση με ευκολία προς την επιθυμητή θέση στάθμευσης.

Ο χρήστης της συμβατικής θέσης, εάν η πλατφόρμα είναι κατειλημμένη, απλώς την μετακινεί στην άκρη από τον πίνακα λειτουργίας. Εάν δεν είναι κατειλημμένη μπορεί εύκολα να την διασχίσει.

Οι πλταφόρμες είναι κατάλληλες για εγκατάσταση σε κτίρια κατοικιών και γραφείων σε κλειστούς χώρους στάθμευσης.

Απαγορεύεται η δημόσια χρήση τους.

04

Combiparker

Η σειρά ημι-αυτόματων συστημάτων στάθμευσης αυτοκινήτων, Combiparker της Γερμανικής εταιρείας «Wöhr» είναι μια συμπαγής λύση για εξοικονόμηση χώρου στάθμευσης με μια μεγάλη ποικιλία επιλογών διάταξης.

Το Combiparker μπορεί να τοποθετηθεί μόνο πάνω από το έδαφος από τρία (3) έως έξι (6) επίπεδα στάθμευσης στοιβασμένα το ένα πάνω στο άλλο και από μια (1) έως τρεις (3) σειρές η μια πίσω από την άλλη.

Όλες οι θέσεις στάθμευσης μπορούν να επιλεγούν και να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα.

Με τη βοήθεια της μεταλλικής κατασκευής, το μηχανικό σύστημα στάθμευσης αυτοκινήτων στηρίζεται στο έδαφος χωρίς ενδιάμεσες μεταλλικές κολώνες. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε την αυξημένη άνεση για τους χρήστες του συστήματος. Επίσης έχουμε τον επαρκή χώρο ώστε να έχουμε εύκολη πρόσβαση σε θέσεις στάθμευσης στο δεύτερο ή τρίτο σύστημα, σε περίπτωση κατασκευής διαδοχικών συστημάτων.

Το Combiparker είναι κατασκευασμένο ώστε να προσφέρει πάντα μία επιπλέον θέση στάθμευσης στο υψηλότερο επίπεδο.

Πρόσθετες επιλογές προσαρμογής προσφέρουν διαφορετικά πλάτη πλατφόρμας, διαφορετικά μήκη για μεγαλύτερα οχήματα και διαφορετικές αποστάσεις στάθμης στάθμευσης για τα απαιτούμενα ύψη οχήματος.

Επιπλέον, διατίθενται πλατφόρμες για αυτοκίνητα με συνολικό βάρος έως 2,0 tons ή έως 2,6 tons.

05

Slimparker-Crossparker

Όταν υπάρχει περισσότερος χώρος σε μήκος.
 
Η σειρά αυτόματων συστημάτων στάθμευσης αυτοκινήτων, Slimparker / Crossparker της Γερμανικής εταιρείας «Wöhr» είναι ένα καινοτόμο σύστημα στάθμευσης που ενδείκνυται να τοποθετείται σε χώρους με διαθέσιμο μήκος και όχι πλάτος.
 
Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των αυτόματων συστημάτων στάθμευσης είναι οτι απαιτεί απλώς πλάτος εγκατάστασης 2,60 μέτρων σε μια στενή λωρίδα του κτιρίου. 
 
Τα συστήματα στάθμευσης Slimparker / Crossparker μπορούν να τοποθετηθούν πάνω ή κάτω από το έδαφος σε στενή και μακρά κάτοψη.
 
Όλες οι θέσεις στάθμευσης μπορούν να επιλεγούν και να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα. 
 
Το λεπτό περίγραμμα κατασκευής προσφέρει την λύση για την παροχή θέσεων στάθμευσης, ειδικά σε εργασίες ανακίνησης και ανακατασκευής – μετατροπής κτιρίων στο κέντρο των πόλεων.
 
Το μηχανικό σύστημα στάθμευσης αυτοκινήτων  επιτρέπει την ενσωμάτωση του σε έναν τοίχο του κτιρίου. Επίσης μας δίνει την δυνατότητα εγκατάστασης του κάτω από την επιφάνεια του εδάφους για την δημιουργία πρασίνου.
 
 
Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του συστήματος εφόσον τοποθετηθεί κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, είναι ότι ο κεντρικός ανελκυστήρας μεταφοράς των αυτοκινήτων, ανυψώνεται και χαμηλώνει πάνω από την επιφάνεια του εδάφους καθιστώντας το σύστημα «αόρατο»

06

Parksafe

Στοχεύστε ψηλά.
 
Η σειρά αυτόματων συστημάτων στάθμευσης αυτοκινήτων, Parksafe της Γερμανικής εταιρείας «Wöhr», είναι αυτόματα συστήματα στάθμευσης αυτοκινήτων που δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες των χρηστών και των κατασκευαστών, για αυτό πλεονεκτούν σε πολλά σημεία σε σύγκριση με τους συμβατικούς σταθμούς στάθμευσης αυτοκινήτων.
 
Τα αυτόματα μηχανικά συστήματα στάθμευσης Parksafe μπορούν να τοποθετηθούν υπέργεια, υπόγεια ή σε συνδυασμό και των δυο!
 
Οι διαθέσιμες εκδόσεις Parksafe της «Wöhr» είναι εξοπλισμένες με ένα κεντρικό ανελκυστήρα, ο οποίος κινείται κάθετα & οριζόντια μεταφέροντας τα αυτοκίνητα στην κοντινότερη κενή θέση.
 
Το πλεονέκτημα αυτών των αυτόματων συστημάτων στάθμευσης της σειράς Parksafe είναι ότι:
 
 • Παρέχουν εύκολη λειτουργία για τους χρήστες, με πολλές επιλογές ελέγχου και γρήγορους χρόνους πρόσβασης και επιβίβασης για αναχώρηση.
 • «Σερβίρει» το αυτοκίνητο, αφού αυτό καθ΄ όλη την διαδικασία είναι παρκαρισμένο πάνω σε μεταλλική πλατφόρμα στο κοντινότερο κενό «ράφι».
 • Αποθηκεύει με ασφάλεια τα αυτοκίνητα και τα προστατεύει από κλοπή, ζημιές ή βανδαλισμό.
 • Χωρίς ράμπες και λωρίδες οδήγησης οπότε το καθιστά ασφαλές για χρήστες και αυτοκίνητα.
 • Είναι κατάλληλα για εγκατάσταση σε κτίρια κατοικιών γραφείων και για δημόσιος σταθμούς στάθμευσης αυτοκινήτων
 • Είναι φιλικό προς το περιβάλλον “Green-Parking” όσον αφορά τη συμπαγή κατασκευή του και τη μηδενική εκπομπή καυσαερίων των αυτοκινήτων.

07

Multiparker

Όταν πρόκειται για πολύ μεγάλο αριθμό θέσεων στάθμευσης.
 
Όλα είναι σχετικά, όμως η σειρά αυτόματων συστημάτων στάθμευσης αυτοκινήτων, Multiparker της Γερμανικής εταιρείας «Wöhr» 
είναι τα αυτόματα συστήματα στάθμευσης αυτοκινήτων που δημιουργήθηκαν για να καλύψουν την ανάγκη εύρεσης μεγάλου αριθμού θέσεων στάθμευσης-έως ή περισσότερα από 100 αυτοκίνητα.
 
Τα αυτόματα μηχανικά συστήματα στάθμευσης Multiparker μπορούν να τοποθετηθούν σαν  υπέργεια ή υπόγεια κατασκευή.
 
Οι διαθέσιμες εκδόσεις Multiparker της «Wöhr» είναι εξοπλισμένες με μια μονάδα αποθήκευσης και επαναφοράς των αυτοκινήτων (Storage and Retrieval unit). Η μονάδα (SRU) ενσωματώνει ένα σύστημα ταχείας εναλλαγής παλετών ενώ υπάρχει η έξτρα επιλογή προσθήκης μηχανισμού περιστροφής αυτοκινήτων. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομεί χρόνο αφού ο μηχανισμός περιστρέφει τα αυτοκίνητα κατά την μεταφορά τους προς την έξοδο παραδίδοντάς τα έτοιμα και γυρισμένα προς την κατεύθυνση της εξόδου.
 
Το πλεονέκτημα αυτών των αυτόματων συστημάτων στάθμευσης της σειράς Multiparker είναι ότι:
 • Παρέχει εύκολη λειτουργία για τους χρήστες, με πολλές επιλογές ελέγχου και γρήγορους χρόνους πρόσβασης και επιβίβασης για αναχώρηση.
 • Αποθηκεύει με ασφάλεια τα αυτοκίνητα και τα προστατεύει από κλοπή, ζημιές ή βανδαλισμό.
 • Χωρίς ράμπες και λωρίδες οδήγησης οπότε το καθιστά ασφαλές για χρήστες και αυτοκίνητα.
 • Δεν απαιτείται δαπανηρός φωτισμός και εξαερισμός μέσα στο σύστημα. Πρόσβαση μόνο για τους συντηρητές.
 • Είναι κατάλληλα για εγκατάσταση σε κτίρια γραφείων και για δημόσιος σταθμούς στάθμευσης αυτοκινήτων.
 • Είναι φιλικό προς το περιβάλλον “Green-Parking” όσον αφορά τη συμπαγή κατασκευή του και τη μηδενική εκπομπή καυσαερίων των αυτοκινήτων.

08

Levelparker

Όταν τα πράγματα στενεύουν.

Η σειρά αυτόματων συστημάτων στάθμευσης αυτοκινήτων, Levelparker της Γερμανικής εταιρείας «Wöhr» είναι αυτόματα συστήματα στάθμευσης αυτοκινήτων που δημιουργήθηκαν για να καλύψουν την ανάγκη στάθμευσης αυτοκινήτων σε ήδη κατασκευασμένα κτίρια με περιορισμένο χώρο.

Τα αυτόματα μηχανικά συστήματα στάθμευσης Levelparker μπορούν να τοποθετηθούν σε ήδη κατασκευασμένους υπόγειους ή υπέργειους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων.

Το Levelparker λειτουργεί μετακινώντας τα αυτοκίνητα πιο κοντά σε ένα ή περισσότερα επίπεδα.
Σε κάθε επίπεδο, η μετακίνηση των αυτοκινήτων πραγματοποιείται κυλινδρικά με διαμήκη και εγκάρσια μετατόπιση των πλατφορμών.
Ένας κατακόρυφος ανελκυστήρας συνδέει την περιοχή εισόδου – εξόδου του σταθμού με τα επίπεδα στάθμευσης.

Το πλεονέκτημα αυτών των αυτόματων συστημάτων στάθμευσης της σειράς Levelparker είναι ότι:

 • Παρέχει εύκολη λειτουργία για τους χρήστες, με πολλές επιλογές ελέγχου.
 • Αποθηκεύει με ασφάλεια τα αυτοκίνητα χωρίς να χρειάζεται να ανεβείτε στενές ράμπες ή να σκοντάψετε σε σκοτεινές σκάλες, τα αυτοκίνητα είναι απλά σταθμευμένα σε σειρές.
 • Δεν απαιτείται δαπανηρός φωτισμός και εξαερισμός μέσα στο σύστημα. Πρόσβαση μόνο για τους συντηρητές.
 • Είναι κατάλληλα για εγκατάσταση σε υπάρχοντα κτίρια κατοικιών γραφείων και ξενοδοχείων.
 • Είναι φιλικό προς το περιβάλλον “Green-Parking” όσον αφορά τη συμπαγή κατασκευή του και τη μηδενική εκπομπή καυσαερίων των αυτοκινήτων.

09

Car Display Tower

Το «ορόσημο» της πόλης.

Η σειρά συστημάτων στάθμευσης αυτοκινήτων, Car Display Tower της Γερμανικής εταιρείας «Wöhr», είναι συστήματα στάθμευσης αυτοκινήτων που ήρθαν να δώσουν τη λύση για τις αντιπροσωπείες των αυτοκινήτων.

Τα μηχανικά συστήματα στάθμευσης Car Display Tower μπορούν να τοποθετηθούν σε κέντρα πόλεων όπου ο χώρος είναι περιορισμένος και πολύτιμος, ενώ απαιτείται χώρος για την αποθήκευση και παρουσίαση των αυτοκινήτων.

Με αυτόν τον τρόπο το «σημείο πώλησης» μετατρέπεται σε «σημείο πληροφόρησης» και διαφήμισης με την κατάλληλη αρχιτεκτονική που διαμορφώνουμε το μηχανικό σύστημα παρουσίασης Car Display Tower.

Τα πλεονεκτήματα του μηχανικού συστήματος παρουσίασης Car Display Tower είναι ότι:

 • Αποτελεί μια οικονομικά αποδοτική και βέλτιστη λύση για την χρήση των διαθέσιμων χώρων ειδικά σε περιοχές εντός πόλεων.
 • Η εγκατάστασή του είναι ένας αποκλειστικός, ελκυστικός και εντυπωσιακός τρόπος παρουσίασης και διαφήμισης των αυτοκινήτων, ενώ παράλληλα θα αποτελεί «ορόσημο» της περιοχής.
 • Αποθηκεύει με ασφάλεια τα αυτοκίνητα και τα προστατεύει από κλοπή, ζημιές ή βανδαλισμό.

10

Bikesafe

Είμαστε ειδικοί στην μελέτη, παραγωγή και εγκατάσταση προηγμένων συστημάτων στάθμευσης ποδηλάτων.
 
Το «Wöhr» –  Bikesafe  είναι το ασφαλές σύστημα για την στάθμευση των ποδηλάτων και εξοικονόμησης χώρου.
 
Για να προστατέψετε το ποδήλατό σας από κλοπή, δεν αρκεί μόνο η κλειδαριά. 
Το Bikesafe δημιουργήθηκε για να αποθηκεύσετε το ποδήλατό σας σε ένα ασφαλή χώρο.
 
Το Bikesafe μπορεί να κατασκευαστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις απαιτήσεις των πελατών. Μπορούν να τοποθετηθούν υπέργεια, υπόγεια ή σε συνδυασμό και των δυο!
 
Στην έκδοση του υπέργειου σταθμού, σε εμβαδόν μόλις 45τ.μ. μπορούμε να αποθηκεύσουμε περισσότερα από 120 ποδήλατα σε έως και 8 επίπεδα στάθμευσης.
 
Το Bikesafe μπορεί να αποθηκεύσει κοινά ποδήλατα και ηλεκτρικά ποδήλατα, αφού διαθέτει και πρίζες για την φόρτιση των μπαταριών τους.
 
Η στάθμευση του ποδηλάτου στο Wöhr» – Bikesafe είναι εξαιρετικά εύκολη. Ο χρόνος επανάκτησής  του είναι κατά μέσο όρο περίπου 16 δευτερόλεπτα! 
 
Ο χρήστης τοποθετεί το ποδήλατό του πάνω στην ειδικά διαμορφωμένη θέση μεταφοράς του. Ταυτόχρονα, ένας σαρωτής λέιζερ ελέγχει το ύψος, το πλάτος και το μήκος του ποδηλάτου. Εάν οι διαστάσεις είναι σωστές τότε το ποδήλατο αποθηκεύεται γρήγορα και με ασφάλεια μέσα στον σταθμό.

207

Θέσεις  Στάθμευσης σε ένα (1) Αυτόματο Σταθμό

100

Μηχανικές Θέσεις Στάθμευσης

15

Χρόνια Εμπειρίας

Είμαστε εδώ για εσάς

Πείτε μας για το έργο ή την ιδέα σας που θέλετε να υλοποιήσετε, την υπηρεσία ή το προϊόν που χρειάζεστε. Με την πολυετή πείρα μας, δεσμευόμαστε να ανταποκριθούμε με αξιοπιστία και σεβασμό ώστε να την υλοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα μας άρεσε ακόμα να μας πείτε απλά «ένα γεια!»

Επικοινωνία